spot_img

Hoe Maak Je Een Plantenbak Van Een Olievat – DIY

HomeTuinHoe Maak Je Een Plantenbak Van Een Olievat - DIY

In dit blog vertel ik je hoe je met behulp van een olievat, bamboe matjes en stenen een prachtige plantenbak kunt maken.

Ben je op zoek naar een creatieve manier om je tuin of balkon op te fleuren? Waarom zou je geen gebruik maken van oude materialen en deze recyclen?

Deze DIY is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens duurzaam!

Benodigdheden:

  • Olievat
  • Bamboe matje
  • Stenen
  • Tuinaarde
  • Schroevendraaier of boor
  • Zaag

Stap 1: Voorbereidingen treffen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit omvat het olievat, bamboe matje, stenen, tuinaarde en gereedschap zoals een schroevendraaier of boor en een zaag.

Stap 2: Het olievat voorbereiden naar plantenbak

Gebruik de schroevendraaier of boor om gaten in de bodem van het olievat te maken. Hierdoor kan overtollig water weglopen en voorkom je dat de planten verdrinken.

Stap 3: De bamboe matjes bevestigen

Pak het bamboe matje en wikkel het rondom het olievat. Zorg ervoor dat het goed strak zit en gebruik eventueel touw om het op zijn plaats te houden. Bamboematjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, dus kies degene die het beste bij jouw smaak past.

Stap 4: Stenen toevoegen

Vul het olievat met een laag stenen. Dit zorgt voor goede drainage en voorkomt dat de wortels van de planten te nat worden. Zorg ervoor dat de stenen gelijkmatig verdeeld zijn over de bodem van het vat.

Stap 5: Toevoegen van tuinaarde en planten

Vul het olievat met tuinaarde tot ongeveer twee derde van de hoogte. Hier kun je verschillende soorten planten naar keuze in plaatsen, zoals siergrassen, bloemen of kruiden. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte laat tussen de planten zodat ze kunnen groeien.

Stap 6: Onderhoud en verzorging

Plaats de plantenbak op een geschikte plek in je tuin of balkon waar ze voldoende zonlicht krijgen. Vergeet niet om regelmatig water te geven en eventueel onkruid te verwijderen. Geniet van je zelfgemaakte plantenbak!

Deel op Pinterest
plantenbak van olievat, diy

Zo maak je dus van een olievat een plantenbak!

Het maken van een plantenbak van een olievat is een leuke en duurzame DIY-activiteit die je tuin of balkon direct opfleurt.

Met behulp van een olievat, bamboe matjes en stenen kun je gemakkelijk een unieke plantenbak creëren. Volg de bovenstaande stappen en voor je het weet geniet je van prachtige bloemen, siergrassen of kruiden in jouw zelfgemaakte plantenbak!

Veel succes met het maken van jouw eigen olievat plantenbak!

————————————————————————–

We Are On Social Media. Jij Ook? Let’s Connect!

Pinterest |  Instagram

spot_img

Must Read

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in